Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Falešné kuřecí Alfredo ze špagetové dýně
Falešné kuřecí Alfredo ze špagetové dýně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Falešné kuřecí Alfredo ze špagetové dýně

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1904 kcal
Bílkoviny 137 g
Sacharidy 38 g
Tuky 132 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Původní italský domácký pokrm fettuccine Alfredo, tedy široké nudle s máslem a parmazánem, prošel ve Spojených státech proměnou, dostal se na jídelníčky restaurací a přibyla v něm smetana, česnek a také kuřecí maso či krevety. Naše bezlepková (pokud si ohlídáte majonézu) variace na tohle téma má namísto těstovin ,špagety‘ z pečené dýně a smetanu v ní nahrazuje majonéza.

Suroviny

špagetová, my jsme použili běžnější typ se žlutou slupkou
olivový olej
trocha na pečení
sůl
pepř
čerstvě mletý
nakrájená na kolečka
česnek 2 stroužky
drcené
nakrájená na tenké plátky
majonéza 120 ml
plnotučné
česnek sušený ½ ČL
chilli sušené 1 špetka
nastrouhaný najemno
bazalka
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Špagetovou dýni rozpulte a vydlabejte z ní semínka a ,vlákna‘, která je obklopují, na hladkou dužinu. Tu potřete olejem, osolte a opepřete. Položte je řezem dolů na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 35–40 minut uprostřed trouby, aby se daly z dužiny vidličkou naškrabat ‚špagety’. Dýni vyjměte z trouby a nechte vychladnout.

2

Připravte cibuli: v pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a vsypte cibuli. Opékejte na mírném až středním ohni, až cibule začne karamelizovat a hnědnout, ale pozor, nepřipalte ji! Může to trvat i 40 minut. Vyklopte do misky.

3

Do jiné, velké hlubší pánve dejte zbývající máslo, rozehřejte ho na středním ohni, vsypte česnek a opékejte 1 minutu. Kuřecí maso osolte a opepřete a přidejte do pánve. Opékejte 6 minut, aby maso zbělalo, v polovině obraťte. 

4

Přidejte majonézu, mléko a koření, osolte a opepřete. Vsypte karamelizovanou cibuli a dýňové ,špagety‘. Promíchejte. Přidejte parmazán a dolaďte ochucení. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte horké.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč