Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapékané kuře s kadeřávkem

Večeře pečené v jednom pekáčku zkrátka nemají chybu. Tahle je navíc krásně barevná, sytá a především lahodná...

Vydání: 2017/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT35M
Pečení 0:35
Kuře

Ingredience

    • 100g kadeřávku nebo kapusty, nakrájené nadrobno
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • nastrouhaná kůra z 1/2 citronu a ta půlka citronu pak rozkrájená na 4 klínky k podávání
    • 4 lžíce mascarpone
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 4 kuřecí prsní řízky
    • 4 velké plátky (nebo 8 malých) anglické slaniny
    • 500g pastináku nebo petržele, oloupaných a nakrájených na špalíčky
    • 1 velká červená cibule, rozpůlená a nakrájená na klínky
    • 2–3 batáty, oloupané a nakrájených na plátky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • hrst hladkolisté petrželky 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. V hrnci s mírně osolenou vroucí vodou povařte kadeřávek doměkka, zhruba 4 minuty. Pak ho v cedníku propláchněte pod tekoucí studenou vodou, vyždímejte rukama a zpracujte v robotu s citronovou kůrou, mascarpone, česnekem a solí a pepřem podle chuti.

2 Kuřecí prsní řízky podélně prořízněte, abyste vytvořili kapsy, a naplňte je kadeřávkovou směsí. Potom je obalte plátky slaniny.

3 Na plechu nebo v pekáčku promíchejte zeleninu s olejem. Navrch posaďte připravené maso a pečte 20–25 minut (podle velikosti kuřecích řízků). Zeleninu v půlce opatrně promíchejte. Pak vyzkoušejte, zda je maso propečené, a pokud ano, odložte ho na talíř a volně zakryjte alobalem.

4 Zeleninu pečte ještě 10 minut, promíchejte s nasekanou petrželkou a podávejte k masu, doplněnou klínky citronu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Losos s ochucenou strouhankou a čočkou se špenátem

Rajčatovo-cizrnové kari

Minestrone s kroupami a uzenou paprikou

Tousty se sýrem a pórkem & salátkem

Přidat komentář