Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zázvorové nudle s houbami
Zázvorové nudle s houbami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zázvorové nudle s houbami

5/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1053 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 133 g
Tuky 32 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlé jídlo na dny, kdy je potřeba trochu vzpruhy. Tyhle nudle vás postaví na nohy. Hotové jsou v cukuletu – příjemně slané, trochu štiplavé a nabité chutí. Pokud máte možnost, dejte před žampiony přednost výraznějším houbám šiitake.

Suroviny

Na omáčku
zázvor (čerstvý) 60 g
oloupaný a nakrájený
sójová omáčka 8 PL
česnek 1 stroužek
oloupaný
shaoxing
med 4 PL
sezamový olej 1 PL
vývar
na zředění, množství podle potřeby, lze použít vodu
Na nudle
nudle 230 g
širší pšeničné čínské nudle
sezamový olej
na opečení hub
šiitake 250 g
nebo krémové žampiony, případně směs šiitake a žampionů, vše nakrájené na plátky
nakrájená nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 PL
nastrouhaný
česnek 2 stroužky
podrcené
sójová omáčka 2 PL
sezamová semínka 2 PL
jarní cibulka 2 ks
pouze zelená nať nakrájená na tenké nudličky

Postup

1

Přísady na omáčku po sezamový olej rozmixujte v blenderu. (Pokud blender nemáte, rozšlehejte tekuté přísady metlou. Zázvor nekrájejte, ale oloupaný v celku nastrouhejte na jemném struhadle a vmíchejte do směsi, česnek podrťte.)

2

Podle návodu na obalu uvařte nudle. Nechte okapat a poté propláchněte studenou vodou. Na velké pánvi nebo woku rozehřejte sezamový olej a opékejte na něm houby, až se z nich vydusí voda. Pak přidejte nakrájenou šalotku, zázvor a česnek a chvilku restujte. Vlijte 2 lžíce sójové omáčky a vařte na vyšším ohni 2–3 minuty, až houby začnou karamelizovat. Přidejte sezamová semínka, kratičce je opečte. Vyjměte obsah z pánve a dejte stranou do tepla.

3

Vlijte do pánve omáčku z blenderu a nechte ji chviličku bublat, pokud je moc hustá, zřeďte ji troškou vývaru nebo vody. Přidejte uvařené nudle, 2–3 minuty společně restujte a promíchávejte, aby se nudle obalily omáčkou. Přidejte špenát a nechte jej zavadnout. Sundejte pánev z ohně a rozdělte nudle na talíř, navrch dejte houby. Zdobte nakrájenou jarní cibulkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/11

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč