Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelená minestrone s cizrnou a citronem

Dobrý vývar je základ. Když použijete domácí, bude mít polévka úplně jinou chuť. Pro vegetariánskou variantu zvolte zeleninový vývar a parmazán nahraďte příslušnou alternativou podle vlastního výběru. 

Vydání: 2016/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 2 cukety, nakrájené na kostičky
    • 2 zralá rajčata, nakrájená na kostičky
    • 1,5 litru drůbežího vývaru, horkého
    • 200g cizrny z konzervy, scezené a propláchnuté
    • 40g parmazánu, nastrouhaného + kousek kůry z něj (nemusí být)
    • 150g mladého (baby) špenátu
    • 150g mraženého hrášku
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • kůra a šťáva z 1 biocitronu
    • hrst bazalky a máty k podávání
    • ciabatta k podávání 

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a opékejte 4 minuty, až změkne a zesklovatí. Vsypte česnek a ještě asi minutu opékejte. Přidejte cuketu a rajčata, míchejte dalších 5 minut a zalijte horkým vývarem. Přidejte cizrnu a kousek parmazánové kůry (není nutná, ale zlepší chuť polévky a je škoda ji vyhazovat) a přiveďte k varu.

2 Když začne polévka vřít, vhoďte do ní hrášek a špenát a povařte už jen minutu. Nechte v ní rozpustit nastrouhaný parmazán, dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a strouhanou kůrou a vymačkanou šťávou z citronu. Vypněte a rozlijte do talířů. Ozdobte bazalkou a mátou a podávejte s křupavou ciabattou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cuketové placičky s okurkovým salátkem

Krůtí stehna na šalvěji

Bramborová kaše s hráškem

Kuskusový salát s chřestem a cuketou

Gratinovaný fenykl

Malinové poháry

Nedělní oběd v letním hávu

Špagety s avokádem a lososem

44 nej receptů s cuketami

reklama

Přidat komentář