Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zelené kari s rybou

Nejjednodušší a nejrychlejší jídlo, které si ve vánočním shonu můžete uvařit. Hřejivé a přitom lehké, značka ideál!

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Ryby a mořské plody Asijská

Ingredience

    • 1-2 lžíce zelené kari pasty
    • 400 ml kokosového mléka
    • 250 ml zeleninového vývaru
    • 4 listy kaffirové limety (nemusí být)
    • 600 g filetů z bělomasé pevné ryby
    • 2 lžíce rybí omáčky + na dochucení

    K PODÁVÁNÍ

    • hrst lístků koriandru
    • 1 dlouhá zelená chilli paprička, nasekaná
    • limetka, na klínky
    • vařená jasmínová rýže
    • pistáciové oříšky

Příprava jídla

Rozehřejte pánev, dejte do ní kari pastu a opečte ji do rozvonění, přilijte kokosové mléko, vývar, promíchejte a přiveďte těsně pod bod varu. Vložte kaffirovou limetu a rybu a prohřívejte asi 5 minut. Přilijte rybí omáčku, ochutnejte a případně ji ještě přidejte. Podávejte sypané koriandrem, chilli papričkami a s klínky limety na dochucení. Rýži před podáváním posypte nahrubo nasekanými pistáciemi.

NĚCO NAVÍC
Kupované kari pasty nebývají tak pěkně barevné ani svěží jako ty domácí. Výroba vlastní pasty je přitom tak jednoduchá! Stačí rozmixovat a následně důkladně orestovat: stonky z malého svazku koriandru i s kořínky, 3 stroužky česneku, oloupané, 2cm kousek zázvoru, oloupaný, 1 stéblo citronové trávy, nakrájené najemno, 5 jarních cibulek a 1–2 velké zelené chilli papričky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vydatná polévka na zahřátí

Kořeněné kuře s kuskusem

Salát s grapefruitem

Harira

Aloo gobi neboli květák a brambory

Přidat komentář