Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zimní rajčatová polévka s kukuřičnými tousty

Jídlo inspirované Mexikem si vás získá nápadem i chutí. 

Vydání: 2016/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 řapík celeru, nakrájený na plátky
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 1 lžíce hustého rajčatového protlaku
    • 500ml zeleninového vývaru
    • 4 lžíce smetany ke šlehání
    • 1 lžíce smetanového křenu

    NA TOUSTY

    • 50g polenty (kukuřičné mouky na polentu)
    • 100g hladké mouky
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 1 vejce, prošlehané
    • 125ml plnotučného mléka
    • 50ml bílého jogurtu
    • 25g másla, rozpuštěného
    • 100g strouhaného vyzrálého čedaru
    • 5 jarních cibulek, nasekaných + na posypání
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř olivový olej na vymazání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Na tousty prosejte do mísy polentu s moukou a kypřicím práškem. Přidejte vejce, mléko, jogurt a rozpuštěné máslo. Prošlehejte a vmíchejte čedar a jarní cibulku. Osolte a opepřete. Olejem vymažte čtvercovou formu o hraně 18cm s nepřilnavým povrchem a těsto do ní rozetřete. Pečte 25–30 minut dozlatova.

2 Mezitím v hrnci na másle opékejte cibuli, řapíkatý celer a česnek dosklovita; 4–5 minut. Přidejte krájená rajčata a protlak, přilijte zeleninový vývar a osolte. Vařte 15 minut.

3 Přidejte smetanu a křen a rozmixujte dohladka. Podávejte posypané jarní cibulkou a s připravenými kukuřičnými tousty. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Treska s kapustou

Kuřecí kuličky s harissou & bulgur

Indonéská smažená rýže s krevetami a omeletou

Mušličky s houbami a mascarpone

reklama

Přidat komentář