Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ředkvičky zapečené s medem a skořicí

Tahle variace bude ještě jemnější, když ředkvičky pět minut před pečením předvaříte, ideálně v páře.

Vydání: 2006/3
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Pečení 0:30
Zelenina

Ingredience

    • ¼ kg ředkviček, pečlivě omytých, případně předvařených a přepůlených
    • 1 lžíci medu
    • 1 lžíci rozpuštěného másla
    • 50 g přírodního krupicového cukru
    • skořici na dochucení
    • případně drcené oříšky a zakysanou smetanu k podávání

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ředkvičky naklaďte vedle sebe do pekáčku, zapékací formy nebo do formy na muffiny (tak budete mít rovnou jednotlivé porce).

2. Přelijte máslem s medem a skořicí. Pocukrujte  a asi půl hodiny zapékejte. Podávejte teplé nebo vychladlé, a pokud chcete, i se zakysanou smetanou a drcenými oříšky. 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ředkvičková pomazánka

Čínská polévka s ředkvičkami

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.3/06, str.33

Přidat komentář