Houbový kuba

K přípravě houbového kuby je naprosto nezbytné vepřové sádlo. Pokrmu dodá charakteristickou chuť a vůni. Pokud máte možnost, sežeňte si pravé domácí! 
Vydání: 2006/12
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.5
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Namočení hub: 30 minut Zapékaní: 20 minut

Ingredience

    • 3 hrsti sušených hub
    • mléko na namočení hub
    • 300 g středních krupek
    • 3 lžíce sádla + trocha na vymazání pekáčku
    • sůl
    • 2 velké cibule, najemno nakrájené
    • 5 stroužků česneku, prolisovaných
    • mletý pepř
    • 3 lžíce majoránky
    • 1 lžička mletého kmínu

Příprava jídla

1.  Houby na půl hodiny namočte do mléka, pak pět minut povařte a slijte; krupky propláchněte vodou. Část sádla rozpalte v hrnci a kroupy na něm krátce osmahněte. Podle návodu na obalu přilijte vodu, osolte a kroupy uvařte doměkka.

2.  Cibuli osmahněte v pánvi na zbytku sádla, přidejte houby, kmín a asi pět minut duste. Směs zamíchejte k uvařeným krupkám, přidejte česnek, majoránku a pepř, dosolte a zapékejte ve vymazaném pekáčku asi dvacet minut.

Přidat komentář