Houbový kuba

K přípravě houbového kuby je naprosto nezbytné vepřové sádlo. Pokrmu dodá charakteristickou chuť a vůni. Pokud máte možnost, sežeňte si pravé domácí! 

Vydání: 2006/12
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.5
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Namočení hub: 30 minutZapékaní: 20 minut

Ingredience

    • 3 hrsti sušených hub
    • mléko na namočení hub
    • 300 g středních krupek
    • 3 lžíce sádla + trocha na vymazání pekáčku
    • sůl
    • 2 velké cibule, najemno nakrájené
    • 5 stroužků česneku, prolisovaných
    • mletý pepř
    • 3 lžíce majoránky
    • 1 lžička mletého kmínu

Příprava jídla

1.  Houby na půl hodiny namočte do mléka, pak pět minut povařte a slijte; krupky propláchněte vodou. Část sádla rozpalte v hrnci a kroupy na něm krátce osmahněte. Podle návodu na obalu přilijte vodu, osolte a kroupy uvařte doměkka.

2.  Cibuli osmahněte v pánvi na zbytku sádla, přidejte houby, kmín a asi pět minut duste. Směs zamíchejte k uvařeným krupkám, přidejte česnek, majoránku a pepř, dosolte a zapékejte ve vymazaném pekáčku asi dvacet minut.

Komentáře

Obrazek uzivatele
Zkuste místo krup dát rýži. Nejenom že je do zdravější, ale fakt to chutná lépe. A místo sádla stačí trošku másla.
Obrazek uzivatele
Misto krup davam pohanku, misto sadla repkovy olej a kuba je stejne vyborny. Neni nutne si kazit zdravi!
Obrazek uzivatele
Misto krup davam pohanku, misto sadla repkovy olej a kuba je stejne vyborny. Neni nutne si kazit zdravi!
Obrazek uzivatele
Milá Eleno, myslím, že pokud jíme střídmě, tak trocha sádla nikomu zdraví nezkazí. Já raději sádlo, než řepkový olej, který může obsahovat nepatrná množství k. erukové, která není nic dobrého pro zdraví.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/06, str.58

Přidat komentář