Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Burgery s rajčátky a červenou cibulí

Šťavnaté burgery
Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15 minut
P

Ingredience

    • 500 g mletého hovězího
    • 1 jemně nasekaná chilli paprička bez semen
    • 2 lžíce nasekaného koriandru + pár lístků navíc
    • 300 g třešňových rajčátek, nejlépe na větvičce
    • 4 lžíce olivového oleje
    • šťáva z jedné limetky
    • 2 lžíce sladké chilli omáčky
    • malá hrst petrželkových lístků
    • 1 malá červená cibulka, pokrájená na tenká kolečka
    • 2 hamburgerové žemle
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1.  Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Maso smíchejte s papričkou a částí koriandru, pořádně osolte a opepřete. Vytvarujte čtyři karbanátky silné asi dva a půl ­centimetru. Uložte je do lednice.

2.  Rajčátka i s větvičkou položte na plech a zakápněte lžící ­olivového oleje. Osolte a pečte 12–15 minut, až změknou.

3.  Na pánvi rozpalte lžíci oleje. Opečte maso: za čtyři minuty (z každé strany) bude středně opečené, za pět úplně. Na přeliv smíchejte zbylý olej i sekaný koriandr, limeto­vou šťávu, chilli omáčku, petrželku a cibulku. Burgery položte na poloviny ­žemle, přidejte pár rajčátek, trochu přelivu a lístky koriandru.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Megasendvič

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.66

Přidat komentář