Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krém s třešněmi, čokoládou a mandlovým likérem

Doslova prostopášný pudink! Třešně v něm svůdně doplňuje tmavá čokoláda, jemně natrpklá vůně mandlového likéru a sušenky. Praktický tip: Tabulku čokolády dejte před strouháním aspoň na půl hodiny do mrazáku, aby se vám při práci neroztékala v rukou.

Vydání: 2006/6
Autor:
Hodnocení:
101 (hlas)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Více než hodinu
Macerování třešní: 2 hodiny
PT25M
Příprava 0:25
Britská

Ingredience

    • 450 g třešní
    • 30 g moučkového cukru
    • 2 lžíce mandlového likéru (například Amaretto)
    • 300 ml smetany ke šlehání
    • 100 g křupavých sušenek (Derby, Esíčka), rozlámaných na větší kousky
    • 30 g obyčejné čokolády, nahrubo nastrouhané

Příprava jídla

1.  Dejte si stranou čtyři až šest pěkných třešní i se stopkami. Zbytek odpeckujte a smíchejte s cukrem a likérem. Zakryjte a nechte aspoň dvě hodiny macerovat v chladničce.

2.  Těsně před podáváním lehce našlehejte smetanu a přidejte do ní sušenky. Do čtyř velkých anebo šesti menších sklenic rozdělte asi třetinu naložených třešní a přelijte je trochou šťávy, která v míse zůstala.

3.  Třešně zakryjte asi polovinou smetany se sušenkami a pokračujte polovinou nastrouhané čokolády. Vrstvy opakujte, dokud nespotřebujete všechny třešně, krém a většinu čokolády. Na závěr ozdobte každou sklenici celými třešněmi a posypte zbylou čokoládou.

Lahodné variace 
Sušenky i likér můžete obměňovat podle chuti; použijte třeba cukrářské piškoty, polomáčené sušenky a likér například pomerančový, jako je Grand Marnier, nebo kávový (Kahlúa). Jelikož likér potřebujete jenom na ochucení, budou vám stačit lahvičky miniaturky, jejichž cena se pohybuje okolo 50 korun.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Třešně nasladko i naslano

Přidat komentář