Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Broskvový koláč pod sklem

…tedy pod průhlednou želatinou, která slouží jako ,výloha‘ pro ovocnou náplň. Na tomhle lehkém koláči je kromě broskví úžasný také fakt, že vůbec

Vydání: 2004/7
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Více než hodinu
Tuhnutí želatiny: několik hodin
P
Koláč

Ingredience

    • dortový korpus o průměru 23 cm
    • 6 lžic meruňkové nebo malinové zavařeniny
    • 4 zralé šťavnaté broskve, oloupané a nakrájené na tenké plátky
    • balíček želatiny
    • šlehačku a plátky mandlí na ozdobu (nemusí být)

Příprava jídla

1. Želatinu rozpusťte podle návodu na obalu ve vlažné vodě nebo v ovocné šťávě. Potom částí želatiny potřete korpus.

2. Zavařeninu mírně ohřejte v kastrůlku, aby se lépe roztírala, a naneste ji na ztuhlou vrstvičku želatiny. Na ni rozložte plátky broskví, nejlépe v soustředných kruzích. Jde to snadno – a vypadá to skvěle.

3. Broskve přelijte želatinou.

4. Koláč nechte v chladu několik hodin, ale nejlépe přes noc, aby želatina ztuhla. Před podáváním můžete dezert posypat mandlovými
lupínky nebo ozdobit trochou šlehačky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

16x jednoduché ovocné koláče a buchty

Komentáře

Obrazek uzivatele
Já na korpus dávám pudink a na něj pak ovoce. Lze použít jakékoliv, ale broskve jsou skutečně nejlepší. A navrh želé...
Obrazek uzivatele
na korpus nakladu jakékoliv ovoce - klidně i více druhů (já dávám ananas, banán, jahody-i kompotované, meruňky nebo broskve - záleží na vaší chuti). Nezalívám želatinou, nýbrž vanilkovým nebo banánovým pudinkem. Pravda, není tak krásně průhledný, ale chuťově nemá chybu. Se šlehačkou a posypané grankem nebo polité Pikaem je to úžasné;)
Obrazek uzivatele
cesto do velkej tortovejformy 9 vajec 9 polievkových lyžíc práškového cukru 9 PL polohrubej múky 3 PL vody 1PL rumu 1 prášok do pečiva 2PL kakaa. Punčovina: 2-3 PL rumu 1/2malej flašky marhul džemu trochu čaju alebo kompotovej šťavy.Na vrch torty: 1 biely jogurt 1PL prášk.cukru 1 vanilkový cukor a rôzne ovocie kompotové aj čerstvé. Postup: Žltky vymiešame s cukrom pridáme vodu a lyžicu rumu. Vmiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec tuhý sneh vyšlahaný s bielkov. Cesto rozdelýme na 3 časti do jednej vmiešame2PL kakaa a postupne upečieme 3 korpusy 2 svetlé a jeden tmavý kakaový. 1 svetlý po vychladnutí pokrájame na kocky zalejeme čajom alebo kompotovou šťavou. pridáme džem.rum aurobíme punčovú zmes. Tmavý korpus vložíme do tortovej formy natrieme džemom a na to natrieme punčovú zmes a priložíme svetlý korpus Mierne zaťažíme a dáme do chladu. Povrch torty potompotrieme džemom a jogurtom ktorý prisladime cukrom a vanilkou a poukladáme ovocie kivi mandarinky zavárané broskyne podla vlastného výberu. Podľa návodu uvaríme želatínu a ešte teplú vylejeme na tortu. Trochu potrasieme formou aby sa želatína roztiekla dáme schladiť môžeme pred podávaním ozdobiť šľahačkou
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 7/04, str.27
Obrazek uzivatele
potřela jsem korpus tmavými povidly, na to ovoce a zalila jsem zelatinou s trtivovým cukrem - zelatina pak není čirá, ale nahnědlá - vůbec to nevadí. tmavý podklad krásně vypada, trtinový cukr výborne dochutí.

Přidat komentář