
Broskvový koláč pod sklem
…tedy pod průhlednou želatinou, která slouží jako ,výloha‘ pro ovocnou náplň. Na tomhle lehkém koláči je kromě broskví úžasný také fakt, že vůbec
Vydání: 2004/7
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4-6
Ingredience
- dortový korpus o průměru 23 cm
- 6 lžic meruňkové nebo malinové zavařeniny
- 4 zralé šťavnaté broskve, oloupané a nakrájené na tenké plátky
- balíček želatiny
- šlehačku a plátky mandlí na ozdobu (nemusí být)
Příprava jídla
1. Želatinu rozpusťte podle návodu na obalu ve vlažné vodě nebo v ovocné šťávě. Potom částí želatiny potřete korpus.
2. Zavařeninu mírně ohřejte v kastrůlku, aby se lépe roztírala, a naneste ji na ztuhlou vrstvičku želatiny. Na ni rozložte plátky broskví, nejlépe v soustředných kruzích. Jde to snadno – a vypadá to skvěle.
3. Broskve přelijte želatinou.
4. Koláč nechte v chladu několik hodin, ale nejlépe přes noc, aby želatina ztuhla. Před podáváním můžete dezert posypat mandlovými
lupínky nebo ozdobit trochou šlehačky.
2. Zavařeninu mírně ohřejte v kastrůlku, aby se lépe roztírala, a naneste ji na ztuhlou vrstvičku želatiny. Na ni rozložte plátky broskví, nejlépe v soustředných kruzích. Jde to snadno – a vypadá to skvěle.
3. Broskve přelijte želatinou.
4. Koláč nechte v chladu několik hodin, ale nejlépe přes noc, aby želatina ztuhla. Před podáváním můžete dezert posypat mandlovými
lupínky nebo ozdobit trochou šlehačky.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Zuzka (neověřeno)
26. Červen 2006 13:38
Peetja (neověřeno)
2. Listopad 2006 14:01
marta (neověřeno)
6. Únor 2007 15:45
Alena (neověřeno)
29. Srpen 2007 15:14
zuz (neověřeno)
17. Září 2007 14:52