Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočková polévka s párkem

Další báječná klasika! Čočku vařte spíš pomaleji, aby se slupky tolik neoddělovaly od zrnek. Kvůli úspoře času můžete použít i tlakový hrnec.

Vydání: 2007/2
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
PT45M
Vaření 0:45
Polévka Česká

Ingredience

    • 1,2 l zeleninového vývaru
    • 300 g čočky, propláchnuté a předem namočené
    • snítka saturejky na vaření čočky
    • 50 g másla
    • 1 lžíce hladké mouky
    • sůl a pepř na dochucení
    • 1 jemný párek, nakrájený na kolečka
    • 1 vejce natvrdo

Příprava jídla

1.  Namočenou čočku slijte, pokud nevsákla všechnu vodu. Zalijte zeleninovým vývarem, přidejte saturejku (hezky čočku navoní a odejme část nadýmavých látek) a na mírném varu povařte do změknutí. Běžně to trvá tak půl hodiny, ale doba varu vždy záleží na druhu a stáří luštěnin.

2.  V kastrole rozehřejte máslo a osmahněte na něm mouku. Zalijte trochou studené vody, rozmíchejte na hladkou kašičku a tu přidejte k čočce. Povařte asi čtvrt hodiny, aby polévka hezky zhoustla. Pak už jen dolaďte kořenění a podávejte polévku buď samotnou, nebo s lehce osmahnutými plátky párku a natvrdo vařeným vejcem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Indonéská hovězí polévka

Japonská polévka s kachním masem

Thajská hovězí polévka s kokosovým mlékem

Stracciatella, vývar s krupičkou a vejcem

Hovězí polévka s knedlíčky

Kuřecí polévka se zeleninou a nudlemi

Rajská polévka s nočky

Dýňová polévka s červenou čočkou a ořechy

Uzená hrachovo-mrkvová polévka

Slovenská zelňačka (kapustnica) se sušenými švestkami a klobásou

Vichyssoise

Bramborová polévka s houbami

Česká kuchyně – polévky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v příl. č. 2/07, str.10
Obrazek uzivatele
Velmi dobra polevka, pro usporu casu je mozne pouzit loupanou cervenou cocku, cela priprava nezabrala vice nez 20 minut!

Přidat komentář