Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čočková polévka z trouby

Dlouhým jemným varem v troubě zrnka čočky zvláční, ale zůstanou příjemně pevná. Odpadá také namáčení.

Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 10 minut
PT9H
Vaření 9:00
Polévka

Ingredience

    • ½ kg čočky, propláchnuté
    • ½ hrnku bulguru
    • 2 velké cibule, nasekané
    • 5 stroužků česneku
    • 200 g malých mrkviček
    • 2½ lžíce rajského protlaku (passaty)
    • 3 bobkové listy
    • zeleninový vývar (kostka)
    • 2½ litru vroucí vody
    • ¾ hrnku olivového oleje
    • 4 lžíce balzamikového octa

Příprava jídla

Vše kromě oleje a octa dejte do hrnce, zalijte vroucí vodou, přikryjte a sedm hodin vařte v troubě při 90 °C. Přidejte olej i ocet a povařte ještě dvě hodiny. Polévku můžete podávat s chlebem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem

Čočková polévka s kari

Noční vepřové s fazolemi

Pečená rajčata s piniovými jadérky a fetou

Sendvič s hovězím masem

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č. 3/07, str.41
Obrazek uzivatele
Chtěla bych vědět, kdo bude "vařit" v troubě poléku 7 hodin????
Obrazek uzivatele
Ne 7, ale 9 hodin!!! S ohledem na to, že mám elektrickou troubu, tento recept nikdy nevyzkouším. :-)
Obrazek uzivatele
no tak to teda suhlasim, ze je riadna hlupost varit polievku 7 hodin pri dnesnych cenach energie
Obrazek uzivatele
Na podobná jídla existuje zajímavé zařízení, jmenuje se "pomalý hrnec" (slowcooker). Dostane se to už i u nás, (najdeš na I. stránkách), poesie tkví v tom, že když ráno odcházíš do zaměstnání, naplníš hrnec, zapneš a když se vrátíš, máš uvařeno. Jde v tom dělat prakticky skoro každé jídlo, nejen polévky.A je to bezva, já to přivezl před měsícem ženě z Anglie, nemúže si to vynachválit a my ostatní taky ne.

Přidat komentář