Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Francouzské brambory

Zapékané brambory se dočkaly mnoha verzí. V té naší odpadá předváření, takže výsledek je plný chuti; navíc jsme dali přednost vajíčkům vyšlehaným se smetanou.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
107 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT45M
Pečení 0:45
Francouzská

Ingredience

    • 1 kg nových brambor, omytých
    • 3 lžíce olivového oleje
    • kůra z jednoho citronu
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 větvička rozmarýnu
    • 4 stroužky česneku
    • 100 g slaniny
    • 1 cibule
    • 4 vejce
    • 100 ml smetany
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1.  Začněte nahřívat víko remosky. Brambory podélně přepulte. Smíchejte olivový olej, citronovou kůru i šťávu, půl lžičky soli a oloupaný, nahrubo pokrájený česnek. Brambory vložte do remosky, přelijte je vzniklou směsí a promíchejte. Přidejte rozmarýn. Uzavřete a pečte dvacet minut.

2.  Slaninu pokrájejte na kostičky, cibuli oloupejte a nakrájejte nahrubo. Obojí přidejte k poloměkkým bramborám a opět promíchejte. Znovu uzavřete a pečte další čtvrthodinu, nebo dokud brambory úplně nezměknou.

3.  Vajíčka zlehka našlehejte a promíchejte se smetanou, případně dochuťte solí a pepřem. Vaječnou směsí zalijte upečené brambory, promíchejte a zakryjte víkem remosky. Vypněte a nechte pět až sedm minut dojít.

Jiné aroma  Co zkusit brambory ochutit třeba majoránkou, hořčicí a sádlem?
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.26

Přidat komentář