Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pravý vídeňský řízek

Ve Vídni bydlí pan Schnitzel. Je z telecího a má k sobě rád brambory na řadu způsobů, ale i rýži. Vyzkoušejte, jak se jedlo za mocnářství!

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
61 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Smažení 0:15

Ingredience

    • 1 kg telecího z kýty
    • sůl
    • hladká mouka na obalení
    • 3–4 vajíčka, rozšlehaná
    • čerstvá strouhanka
    • přepuštěné máslo nebo sádlo
    • na smažení
    • brambory s petrželkou a skrojky citronu k podávání

Příprava jídla

1.  Z masa nakrájejte centimetr silné řízky a ty naplocho napůl rozřízněte, ale nedokrojte, abyste je mohli rozložit jako motýla nebo knihu; traduje se, že pravý vídeňský řízek má sahat přes celý talíř! Pak je jeden na druhém nebo mezi potravinářskou fólií rozklepte na výšku asi čtyři milimetry – tak velí tradice.

2.  Maso mírně osolte, obalte v mouce a přebytek oklepněte. Protáhněte vajíčkem a obalte v čerstvě nastrouhané strouhance; příliš ji na maso netiskněte, aby obal mohl při smažení suflovat, tedy nadýchnout se.

3.  Smažte ve vyšší vrstvě tuku dozlatova. Podávejte s bramborami a se skrojky citronu k zakápnutí.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Argentinský steak s marinádou chimichurri

Japonské závitky negimaki

Roštěnka se sázeným vejcem a hranolky

Klasický steak ze svíčkové

Švýcarské geschnetzeltes

Kuřecí steak

Šťavnatý špíz

Drůbeží játra po benátsku

Závitek z krůtího masa

Jehněčí kotlety

Přidat komentář