Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kedlubnové zelí s haluškami a uzeným masem

Jemně pikantní kedlubnové zelí doplní knedlíky, noky i brambory. Pro vegetariány vynechte maso a zvyšte dávku zelí.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT12M
Vaření 0:12

Ingredience

    Na zelí:
    • 1 velká cibule, nejlépe sladká s bílou slupkou
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 4 středně velké mladé kedlubny
    • sůl, kmín, cukr a ocet na dochucení
    • 1 lžíce hladké mouky
    Na maso:
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 větší, nejlépe červená cibule
    • 300 g tepelně upraveného uzeného masa
    • 1 balení halušek (použili jsme Slovenské halušky Vitana)

Příprava jídla

1.  Cibuli oloupejte a nakrájejte. Kedlubny také oloupejte a nastrouhejte nebo  nakrájejte na jemné nudličky. Lístky z chrástu nasekejte.

2.  Olej v kastrolu rozehřejte, přidejte cibuli, nastrouhané kedlubny, poprašte kmínem i solí a lehce osmahněte. Zasypte moukou, podlijte několika lžícemi vody a poduste doměkka; trvá to deset až dvanáct minut. Nakonec zakápněte trochou octa. Vmíchejte posekanou nať a už dál nevařte, jen případně zkorigujte chuť špetkou cukru.

3. Halušky připravte podle návodu na obalu. V pánvi na oleji osmahněte kolečka cibule, vsypte maso nakrájené na proužky a osmahněte. Halušky ihned podávejte spolu se zelím a masem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zelený salát s ořechy, pomeranči a sýrem

Sýrové krokety s řeřichou

Grilované cibulky s holandskou omáčkou

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.38

Přidat komentář