Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marinované kuře pečené naplocho

Kuře ,naplacato‘ má hned několik výhod: lépe se do něj dostane marináda a maso se snadněji propéká. Karibsky laděná marináda mu navíc dodá na jemnosti.

Vydání: 2007/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Marinování: cca 8 hodin
PT1H15M
Pečení 1:15
Marináda Středomořská

Ingredience

    • 1 velké kuře
    • 2 cibule
    • 2 lžíce sekané čerstvé petrželky
    Na marinádu:
    • 8 stroužků česneku, oloupaných
    • 1 cibule, oloupaná
    • 60 ml olivového oleje
    • šťáva ze 2 pomerančů a ½ limetky
    • 1 lžička soli
    • ½ lžičky římského kmínu
    • 1 lžička sušeného oregana
    • pepř

Příprava jídla

1.  Připravte marinádu: cibuli a česnek nakrájejte najemno a vhoďte do rozehřátého oleje. Duste dvě minuty, pak přilijte šťávu z ovoce a ještě pět minut povařte. Osolte, ochuťte kořením a krátce rozmixujte v kuchyňském robotu. Nechte vychladnout.

2.  Z kuřete mezitím odřízněte páteř, rozevřete ho a otočte kůží nahoru. Na několika místech maso dlaní stlačte. Rozložené kuře zpevněte dvěma špízovými jehlami, vedenými vždy od stehna ke křídlu (viz fotografie; jehly můžete také vpíchnout křížem). Takto upravené maso položte do dostatečně velké nádoby a polijte marinádou – snažte se ji přitom dostat i pod kůži. Přikryté uložte do druhého dne v lednici.

3.  Troubu předehřejte na 200 stupňů. Cibule oloupejte, pokrájejte na plátky a vsypte do pekáče. Nahoru položte kuře a zalijte použitou marinádou. Pečte asi hodinu a čtvrt, dokud není kuře propečené (při vpíchnutí ze stehna vytéká čirá šťáva). Posypte petrželkou.

Co pít?  K marinovanému kuřeti se přímo ideálně hodí plné bílé víno ovocné chuti, jako je chardonnay. Pokud dáváte přednost červenému, doporučujeme sáhnout po nebarikovaném zweigeltrebe nebo bardolinu z Itálie.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

28x pečené kuře

Polévka s jarním salátem

Hráškové pyré s mátou

Pečené česnekové brambory

Velikonoční muffiny

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/07, str.58

Přidat komentář