Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč s červenou cibulí

Blesková dobrota speciálně pro ty, kdo dávají přednost vegetariánské stravě
Vydání: 2007/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 15-20 minut
P
Koláč Středomořská

Ingredience

    • 2 velké červené cibule
    • Přírodní cukr, olivový olej
    • 2 lžíce balsamica
    • 400g listového těsta
    • 100 g fety
    • 180 g posekaných černých oliv

Příprava jídla

Rozpalte troubu na 220/200 °C. Na pánvi zahřejte 2 lžíce olivového oleje a deset minut (doměkka) opékejte tenké klínky z 2 velkých červených cibulí. Přidejte 2 lžíce přírodního cukru a 2 lžíce balsamica, zhruba pět minut prohřívejte, aby šťáva zhoustla. Na pečicí papír rozválejte 400 g listového těsta a dejte na plech. Dva tři centimetry od okraje vyryjte do těsta menší obdélník, vyplňte ho zchladlou cibulí a posypte 100 g rozdrobené fety a 180 g posekaných černých oliv bez pecek. Osolte, opepřete, zakapejte 1 lžičkou extra panenského olivového oleje. Pečte asi čtvrt hodiny, až těsto zezlátne. Nakrájejte a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/07, str.31
Obrazek uzivatele
Koláč jsem pekla již několikrát a byl moc dobrý. Doporučuji :-)

Přidat komentář