Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mražená melounová pěna

Domácí zmrzlina z rodu výběrových a také neopakovatelných. Trochu jiná odrůda melounu = úplně nová chuť!

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 20 minut
Mražení: aspoň 4 hodiny
PT10M
Vaření 0:10
Zmrzlina

Ingredience

    • 1 lžíce práškové želatiny
    • 2 hrnky dužiny cukrového melounu + kousky dužiny k podávání
    • ½ hrnku krupicového cukru
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • špetka mleté vanilky
    • 250 ml smetany, ušlehané

Příprava jídla

Želatinu namočte podle návodu na obalu. Melounovou dužinu s cukrem a citronovou šťávou asi deset minut povařte, aby se cukr rozpustil. Vmíchejte želatinu a nechte chladit, až směs začne tuhnout. Přidejte vanilku a vetřete šlehačku, hmotu vlijte do formy a zakryjte. Zmrazte a podávejte s kousky dužiny.

Poznávacím znamením  plné zralosti cukrových melounů je odpadlá stopka a poddajnost ‚bubáka‘ na tlak. Na svou velikost by vám měly připadat těžké.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20x skvělá domácí zmrzlina

Melounový salát s limetkovou zálivkou

Italská melounová polévka s parmskou šunkou

Zapečené melouny po židovsku

Přidat komentář