Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Meruňky ve vlastní šťávě

Jednodušší recept už nenajdete!

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 2 sklenice 0,7l
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zavařenina

Ingredience

    • 1–1,5 kg meruněk
    • sůl

Příprava jídla

1.  Meruňky důkladně umyjte, rozpulte a vypeckujte. Řeznou plochou dolů je narovnejte do sklenic a trochu upěchujte. Skončete zhruba centimetr pod okrajem. Ovoce zalijte převařenou vlažnou vodou a na závěr do každé sklenice přidejte pár zrnek soli. Zavíčkujte a nechte dvě hodiny stát.

2.  V zavařovacím hrnci zavařujte dvacet minut při 80 stupních.

TIP  Ovoce můžete stejným způsobem zavařit i bez vody, sůl v tomto případě nasypte na dno sklenice pod meruňky. V zimě vás potěší podobně jako čerstvé – jistě jim
najdete uplatnění v buchtách, koláčích
nebo ovocných pohárech…

KNOW-HOW  Sůl napomůže tomu, aby se z ovoce uvolnila sladká šťáva, chuť vás proto zaručeně překvapí! Po zavaření máte asi půl roku na to, abyste ovoce spotřebovali. Nejlepší trvanlivost mají druhy s větším podílem cukru, jako třeba broskve či hrušky.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20x sladké meruňky

Rybízový rosol

Višňová marmeláda

Do skla!

Komentáře

Obrazek uzivatele
Já to dělám zásadně bez vody, aby pak nebyly meruňky do buchty moc rozplizlé. Takže naskládám do sklenic bez vody, zasypu lžičkou cukru, sterilizuji. Nevím, jestli na tom něco je, ale do každé sklenice dáváme jednu pecku.

Přidat komentář