Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marinované houby

Zvyk jíst ‚maso lesa‘ v syrovém stavu se v našem houbařském národě příliš neujal. To je ale škoda, protože tepelně nezpracované houby jsou velmi lahodné, šťavnaté a ,pevné na skus‘. V marinádě zkřehnou, ale zachovají si příjemnou konzistenci…

Vydání: 2004/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Marinování: nejméně 30min
P
Česká

Ingredience

    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 3 lžíce olivového oleje
    • asi 1/4 lžičky soli
    • 1 lžíci sekané petrželky  (pokud máte, můžete namíchat  s čerstvým estragonem)
    • 250 g hub (bedly, lišky, hříbky, polní nebo pěstované žampiony)

Příprava jídla

1. Ve středně velké misce, nejlépe skleněné nebo keramické, smíchejte citronovou šťávu, olej, petrželku a sůl.

2. Houby nakrájejte na tenké plátky a nasypte do připravené marinády. Zamíchejte, zakryjte obráceným talířkem nebo fólií a uložte do chladu. Marinujte alespoň půl hodiny.

Tip Apetitu:
Marinované houby jenom získají, když je připravíte den předem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové menu

Houbové menu

Nadýchaný houbovec

30x báječné houbové recepty

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/04, str.34

Přidat komentář