Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tuňákové brambory

Přišli jste zvenku a není uvařeno? Tohle vám zachrání život!

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 20–25 minut
PT10M
Příprava 0:10

Ingredience

    • 750 g mražených amerických brambor
    • 4 lžíce majonézy
    • 1 šalotka nebo ½ malé cibule, nakrájená najemno
    • 100 g strouhaného čedaru nebo jiného tvrdého sýra
    • 320 g konzervovaného tuňáka ve vlastní šťávě, slitého
    • sůl a svazek petrželky, nasekaný

Příprava jídla

1.  Předehřejte troubu na 220/200 stupňů. Brambory na plechu pečte asi deset minut. Mezitím smíchejte majonézu, šalotku nebo cibuli, sýr, tuňáka a petrželku. Dle potřeby osolte.

2.  Brambory dejte do čtyř menších nebo jedné větší ohnivzdorné misky a lžící navrstvěte tuňákovou směs. Misky vložte do trouby a ještě dvanáct minut zapékejte.

Tip na obměnu
Místo tuňáka můžete dát na brambory kostičky šunky smíchané s majonézou a sýrem. Klidně použijte i zbytky pečeného kuřete.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/07, str.36

Přidat komentář