Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená kachna

Tajemství úspěchu spočívá v pozvolném pečení a odebírání jemného tuku (sádla). Na závěr necháme více opéct, přímo zezlátnout.

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
32 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení: nejméně 90 minut
PT1H30M
Pečení 1:30

Ingredience

    • 1 kachna o váze asi 1,8 kg
    • 3–4 lžíce kmínu
    • sůl na dochucení

Příprava jídla

1. Očištěnou, opláchnutou a osušenou kachnu stejnoměrně posolte vně i uvnitř, posypte kmínem a dejte do pekáče prsíčky dolů. Ten vložte do trouby předehřáté na 180, u horkovzdušné na 160 °C. Za občasného podlévání vodou pečte zhruba hodinu, až začne červenat. V tučných částech propíchejte vidličkou, aby se vypékalo sádlo.

2. Až kachna pustí hodně sádla, opatrně ji vyjměte a sádlo slijte nebo ho odeberte naběračkou z pekáče. Teplotu zvyšte o dvacet stupňů, vraťte kachnu prsíčky nahoru, podlijte a dopečte dozlatova.

Další recept na pečenou kachnu naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Smažené vepřové řízky

Jablečný závin

Guláš

Vepřo knedlo zelo

Bramboračka s houbami

Buchty s povidly

Španělský ptáček

Špekové knedlíky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je to nebe v hubě stačí najít odvahu výsledek stojí za to!
Obrazek uzivatele
musím jen souhlasit:) kachna výtečná. Pekla jsem jí 3 hodiny a úplně to stačilo a byla výtečná

Přidat komentář