Babiččina bábovka

Bábovka, která vám připomene dětství. Díky hrubé mouce je nadýchaná, voní máslem a mlékem. A je skvělá s kakaem!

Vydání: 2007/10
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.15126
Počet porcí: 1 bábovka
Doba přípravy:
Pečení: 60 minut

Ingredience

    • 6 vajec
    • 300 g krupicového cukru
    • 180 g másla + na vymazání formy
    • 250 ml plnotučného vlažného mléka nebo smetany
    • 1 sáček vanilinového cukru
    • 450 g hrubé mouky + trocha na vysypání formy
    • 1 sáček prášku do pečiva
    • 3 lžíce kakaa
    • moučkový cukr na poprášení

Příprava jídla

1. Vymažte a vysypte formu a předehřejte troubu na 180/160 stupňů; oddělte žloutky a bílky. Žloutky utřete s cukrem, pak přidejte změklé máslo a mléko nebo smetanu. V jiné misce ušlehejte dotuha bílky
s vanilinovým cukrem a mouku smíchejte s práškem do pečiva. Sníh a mouku pak opatrně zamíchejte do žloutkové směsi.

2. Polovinu těsta vlijte do formy, zbytek obarvěte kakaem a nalijte na světlé těsto. Pečte asi hodinu. Bábovku vyjměte z trouby, nechte chvíli chladnout ve formě, pak vyklopte a dejte dochladnout na mřížku. Podávejte pocukrovanou.

Další recept na babiččinu bábovku naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

Související

Přidat komentář