Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Indické džaldí-džaldí

„Recept opsal kuchyněmilovný strýc v práci za dob, kdy tam bývalo času víc než nazbyt. Také proto se původní název nejspíš poněkud pokroutil. Koláč si oblíbila celá naše rodina, je totiž: a) nebezpečně dobrý, b) efektní pro návštěvy, c) velmi jednoduchý!“ napsala nám o svém receptu naše čtenářka Ester Brožová.

Vydání: 2008/2
Autor:
Hodnocení:
22 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8-10
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Koláč Česká

Ingredience

    • 1 kg oloupaných jablek zbavených jádřince
    • 1 hrnek krupice
    • 1 hrnek polohrubé mouky
    • 1 hrnek krupicového cukru
    • 200 g rozpuštěného másla
    • rozinky a mletá skořice podle chuti
    • šlehačka, kysaná smetana, jogurt k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

Troubu zahřejte na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Jablka pokrájejte na kousky. Smíchejte krupici, mouku a cukr. Do hlubokého pekáče, v jakém obvykle pečete kuře, rovnoměrně nasypte polovinu směsi, navršte jablka smíchaná s rozinkami a skořicí, posypte je zbylou sypkou směsí a všechno přelijte máslem. V zahřáté troubě pečte 40–60 minut, aby povrch zezlátl. Podávejte horké či studené; můžete přidat kopeček šlehačky, kysané smetany nebo jogurtu.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Celá rodina si na koláči fakt pochutnala, zařazujeme ho do našich oblíbených. Jen byl na nás až moc sladký. Při druhém pokusu jsem dala o polovinu méně cukr a byl bezchybný.
Obrazek uzivatele
Já zase doporučuji přidat špetku soli.
Obrazek uzivatele
Tip: do sypké směsi jsem přidala na hrubo nasekané vlašské ořechy a mák (nemletý). Dodalo to nový rozměr. Cukru jsem dala taky míň. Jinak tenhle recept je skvělý tím, že je prakticky bez práce

Přidat komentář