Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Smetanovo-houbové gnocchi

Nočky, které se jen rozplývají na jazyku, a lahodná smetanová omáčka s houbami.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření: 20 minut
PT20M
Příprava 0:20
Omáčka Italská

Ingredience

    Na gnocchi:

    • 500 g sýra ricotta
    • 50 g strouhaného parmazánu + navíc k podávání
    • 2 vejce, lehce prošlehaná
    • 125 g hladké mouky + trocha na posypání válu
    • sůl, nejlépe mořská, a drcený černý pepř
    • 150 g kozího sýra, rozdrobeného

    Na omáčku:

     

    • 20 ml olivového oleje
    • 1 malá cibule
    • 300 g drobných hub, třeba žampionů
    • 300 ml smetany na vaření
    • 120 ml drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků
    • mořská sůl a drcený černý pepř

     

Příprava jídla

Nepřilnavý středně velký rendlík zahřejte na středním ohni. Vlijte olej, vsypte cibuli a opékejte 3 minuty, aby zesklovatěla. Vmíchejte houby a opékejte ještě 5 minut, doměkka. Přidejte smetanu, vývar a tymiánové lístky, osolte a opepřete a 10 minut zvolna vařte do zhoustnutí. Dejte stranou, udržujte v teple.

Všechny přísady na gnocchi dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném válu z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové hádky. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou.

Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku a přemístěte do misek, ve kterých je budete podávat. Přes uvařené gnocchi přelijte houbovou omáčku a posypte sýrem a pepřem.

NĚCO NAVÍC: Gnocchi vařte v prudce vroucí vodě a v několika várkách, aby se neslepily. Jakmile vyplavou k hladině, máte uvařeno. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář