Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládová bábovička

Nepečená italská specialita je hotová opravdu v cuku letu. Jako vtipný obal můžete použít třeba plechovou formičku na pracny nebo košíčky; vyložte ji větším čtvercem fólie na potraviny. Až lahodná hmota ztuhne, přečnívající fólii jenom efektně svažte, případně přidejte další čtverec, kterým obalíte ještě i formičku.

Vydání: 2004/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4 bábovičky
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: alespoň 2 hodiny
PT20M
Italská

Ingredience

    • 80 g co nejkvalitnějšího kakaa holandského typu (ne slazené    kakaové nápoje v granulích)
    • 150 g moučkového cukru
    • 2 vejce
    • 100 g másla, rozpuštěného
    • 200 g sušenek, například světlých esíček, nalámaných na drobné kousky
    • 50 g mandlových lupínků, nasekaných

Příprava jídla

1. Kakao, cukr, vejce a máslo spolu utřete v misce. Do směsi pak opatrně vmíchejte kousky sušenek a mandlí.

2. Hmotu natlačte do báboviček vystlaných fólií na potraviny a dejte vychladit. Zabalte včetně formičky – a vznikne dvojdárek.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/04, str.52

Přidat komentář