Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tofu pomazánka s mořskou řasou wakame

Chcete něco udělat nejen pro své zdraví? Dejte si pomazánku s řasou. Pochutnáte si a pročistíte se.

Vydání: 2008/4
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Chladnutí dle potřeby
PT10M
Vaření 0:10
Studená omáčka a dip Asijská

Ingredience

    • 1 kousek wakame řasy (cca 7 cm)
    • 3 lžíce panenského olivového oleje v biokvalitě
    • 2 menší cibule, nakrájené najemno
    • 200 g uzeného tofu, nakrájeného na menší kostky
    • 1 lžička ořechového oleje (není nutný, je ale skvělý)
    • hrst vlašských ořechů, opražených a posekaných
    • přírodní sójová omáčka a mořská sůl na dochucení
    • 1 lžíce zelených bylinek, nasekaných

Příprava jídla

Opláchněte wakame a na pět minut ji namočte do 100 ml vody. V hrnci rozehřejte olej a poduste cibuli; osolte. Přidejte tofu a opékejte. Zalijte vodou s řasou a povařte asi pět minut.

Ještě teplé dohladka rozmixujte ponorným mixérem přímo v hrnci. Dosolte a případně dochuťte sójovou omáčkou. Výsledkem by měla být jemná a krémovitá pomazánka. Počítejte s tím, že jak bude chladnout, ještě zatuhne.

Do hotové pomazánky vmíchejte ořechový olej, opražené ořechy a čerstvé bylinky podle vlastní volby.

NĚCO NAVÍC: Ostrou verzi získáte, když k opékající se cibuli přidáte nasekané chilli papričky nebo zázvor.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kokosové kari s tofu

Nejen pro vegetariány: 30 jídel z biopotravin

40 receptů bez masa nejen pro vegetariány

Čočková polévka s řasou

Salát z bílé ředkve s wakame

Přidat komentář