Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný kozí sýr

Delikatesa pro opravdové gurmety! Za pouhých dvacet minut můžete servírovat!
Vydání: 2008/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
Grilování: 5 minut
P
Francouzská

Ingredience

    • 2 červená jablka
    • 3 lžíce citronové šťávy
    • 3× 100 g kozího camembertu, podélně přepůleného
    • 2 lžíce brusinkového kompotu
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička medu
    • 25 g pekanových ořechů
    • pár rostlinek řeřichy a čekanka na ozdobu

Příprava jídla

Jablka omyjte, rozpulte, rozčtvrťte, zbavte jádřinců a nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do hlubší mísy, zakápněte citronovou šťávou a lžící vody a dobře, ale opatrně promíchejte – jedině tak totiž zabráníte tomu, aby jablka zhnědla.

Rozpalte gril nebo grilovací pánev, vyložte alobalem, na něj položte sýr a grilujte ho z obou stran přibližně čtyři minuty. Potom ho sejměte z grilu.

Mezitím odeberte 2 lžíce citronové šťávy od jablek a vlijte je do jiné mísy. Přidejte brusinky, olej i med a vyšlehejte do dresinku. Pak sýr posypte pekanovými ořechy a opět grilujte, ale dejte pozor, aby ořechy nezčernaly.

Na šest talířků naaranžujte jablka, čekanku i řeřichu a na ně opatrně posaďte grilovaný sýr. Každou porci před podáváním zakápněte brusinkovým dresinkem.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář