Jahodovo-šampaňské želé

Vychutnejte si šampaňské s jahodami v dezertní podobě!
Vydání: 2008/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
0
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 6 hodin

Ingredience

    • 12 malých čerstvých jahod
    • 1 balení červeného cukrářského želé
    • 500 ml růžového sektu
    • 4-5 lžic krupicového cukru
    • trocha moučkového cukru na ozdobu

Příprava jídla

Osm jahod omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na čtvrtky. Rozdělte je do sklenic o objemu 175 ml.

Obsah sáčku smíchejte s cukrem, přilijte sekt a za stálého míchání přiveďte ve středně velkém hrnci k mírnému varu.

Odstavte z plotny a nechte částečně vychladnout. Ještě vlažné želé rozdělte do připravených sklenic a dejte vychladit do ledničky, aby úplně ztuhlo. Trvá to přibližně šest hodin.

Zbývající čtyři jahody poprašte cukrem, ozdobte jimi želé a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář