Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Voňavé pečené kuře

Zkuste tentokrát dát pečenému kuřeti orientální vůni – pochutnáte si na něm zatepla i zastudena.
Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 10 minut
Pečení: 90 minut
P
Kuře Africká

Ingredience

    • 1 velké kuře, asi o váze 1,8 kg
    • 2 citrony, rozpůlené
    • 2 paličky česneku, podélně přepůlené + 2 stroužky česneku, prolisované
    • 50 g změklého másla
    • sůl
    • 2 lžičky oblíbené směsi koření (doporučujeme například Arabskou směs z www.koreni.cz)
    • 1 lžička sladké papriky
    • 200 g řeckého jogurtu

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 200 stupňů. Vložte půlku citronu a půlku paličky česneku do kuřete a dejte ho na pekáč. Smíchejte máslo s prolisovaným česnekem a solí a kuře tím potřete. (Tento krok si můžete připravit den dopředu.)

Dejte zbývající česnek do pekáče a kuře hodinu za občasného podlévání pečte. Koření smíchejte s jogurtem a osolte ho. Směsí nyní potřete kuře, přelijte ho vypečenou šťávou a do pekáče přidejte zbývající citron. Pečte ještě dalších 20 minut. Přendejte kuře z pekáče na prkénko, překryjte ho alobalem a nechte asi 10 minut odpočívat. Podávejte teplé nebo studené.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

28x pečené kuře

Komentáře

Obrazek uzivatele
bez práce

Přidat komentář