Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sýrové muffiny s pancettou

Snídaně na americký způsob vás potěší nejen po zdařilém večírku.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 muffinů
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Koláč Americká

Ingredience

    • tuk na vymazání a strouhanka na vysypání formiček
    • 50 g másla
    • 100 g pancetty, pokrájené na kostičky
    • 1 malá cibule, nakrájená najemno
    • 250 g hladké mouky
    • 2 lžičky kypřicího prášku
    • 50 g sýra typu ementál, nakrájeného na kostičky
    • 50 g parmazánu, strouhaného
    • 2 vejce
    • 200 ml podmáslí
    • ½ lžičky mořské soli a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 200 ºC a formičky na muffiny vymažte tukem a vysypte strouhankou. Na másle opékejte pancettu, až zprůhlední, pak přidejte cibuli a dvě minuty duste (až zesklovatí). Mouku prosátou s kypřicím práškem promíchejte se zbývajícími ingrediencemi a připravenou prochladlou slaninovou směsí. Těsto lžící přesuňte do formiček a pečte asi 20–25 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí kuskus s chilli

Těstoviny s pancettou a radicchiem

Sendvič s pepřovým steakem

Vepřové špalíky s pancettou a pečenými bramborami

Kuře s nádivkou z pancetty

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. 50g sýru (eidam - kostičky i parmazán (50g) se přidává do těsta nebo se dává jako náplň?

děkuji za odpověď

Hana Londová


Obrazek uzivatele
Dobrý den,
oba sýry se přidávají přímo do těsta.

Mějte se hezky,
Martina

Přidat komentář