Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Osvěžující tabouleh

Kuskusu věnujte lásku – promíchávejte ho rukama a dejte mu čas nasát všechny chutě i vůně. Přijme je z rajčat, oleje, citronové šťávy a soli; voda do něj patří až nakonec! Tabouleh je výborný jako předkrm nebo příloha ke kuřeti či rybě.

Vydání: 2008/7
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení: 20 minut
PT30M
Příprava 0:30
Těstoviny Africká

Ingredience

    • 100 g kuskusu
    • sůl
    • 1 červená cibule
    • 6 vyzrálých rajčat
    • 100 ml olivového oleje
    • svazek hladkolisté petrželky
    • svazek máty, jemně nasekané
    • šťáva ze 1–3 citronů (podle chuti, velikosti citronů a zralosti rajčat)
    • 1–2 lžičky medu

Příprava jídla

Kuskus dejte do větší mísy, osolte a zalijte olivovým olejem, stranou si nechte asi jednu lžíci. Promíchejte vidličkou a snažte se od sebe oddělit jednotlivá zrna. Nechte 5–10 minut odležet a mezitím si najemno nakrájejte cibuli, rajčata na kostičky nebo kolečka a petrželku nahrubo nasekejte. Pak kuskus opět promíchejte a ještě na pět minut odstavte. Potom přidejte citronovou šťávu, med, nakrájená rajčata, cibuli a petržel s mátou. Opět promíchejte – kuskus nasaje veškerou tekutinu. Pokud bude suchý, přilijte studenou vodu a ochutnejte; případně dosolte. Načechrejte vidličkou, přilijte zbývající olej a dejte aspoň na dvacet minut do lednice. Podávejte chlazené.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu na piknik

Jablíčka z ráje

Přidat komentář