Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře na citronu

Pečené kuře je naše nekorunované národní jídlo. Zkuste se tentokrát inspirovat Středomořím!
Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
44 (hlasy)
Počet porcí:
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 40 minut
P
Kuře Středomořská

Ingredience

    • kuře o váze asi 1 kg
    • olivový olej
    • směs bylinek (oregano, tymián, bazal­ka)
    • 4 biocitrony
    • 6 stroužků česneku
    • salát nebo pečené brambory k podávání
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Kuře o váze asi 1 kg omyjte, na hřbetu rozřízněte a vyjměte páteř. Osušte, ze všech stran osolte a opepřete a potřete olivovým olejem. Prstem odtrhněte prsní blánu od masa a do vzniklé kapsy napěchujte směs sekaných bylinek (oregano, tymián, bazal­ka) a přitlačte kuře na dno pekáče. Okolo rozložte 4 přepůlené citrony, 6 neloupaných stroužků česneku, bylinky dle chuti, pocákejte olivovým olejem a dejte péct na 35–40 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Podávejte se salátem nebo pečenými bramborami.


Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

28x pečené kuře

Přidat komentář