Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křehký jablkový koláč

Kupte dobré křehké těsto, vyberte šťavnatá jablka a máte moučník, který zmizí dřív, než stačí vůbec vychladnout.
Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
31 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 35 minut
P
Koláč Francouzská

Ingredience

    • 1 balení chlazeného křehkého těsta (značky Wewalka)
    • 500 g jablek (Granny Smith), oloupaných a bez jádřinců
    • 80 g třtinového cukru
    • 2 lžíce rozinek
    • ½ lžičky mleté skořice
    • ½ lžíce hladké mouky
    • vejce na potření, prošlehané

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 190 °C. Menší dortovou formu vyložte těstem a nechte ho asi 5 cm přečnívat. Jablka pokrájejte na tenké měsíčky. Promíchejte je s moukou, cukrem, skořicí a rozinkami. Jablky pokryjte těsto a přečnívající okraje přehněte do středu. Potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte asi 35 minut.

Další recept na jablkový koláč naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečné hody

Jablečné hody

20 koláčů s jablky, které si zamilujete

30 podzimních jablečných sladkostí

reklama

Přidat komentář