Skvělá omáčka hlavně k rybám, kterou ztvládnete během pár minut.
Suroviny
máslo
60
g
nasekané
kapary
1
PL
propláchnuté, nasekané
citronová šťáva
65
ml
petrželka
1
PL
nasekaná
pepř
čerstvě drcený
Postup
1
Na pánvičce zpěňte na středním plameni máslo. Vsypte kapary. Prohřejte minutu dvě, nebo tak, aby máslo začalo lehce hnědnout.
2
Vlijte citronovou šťávu. Za stálého míchání prohřívejte asi minutu. Stáhněte z plamene. Vmíchejte petrželku. Opepřete.
3
Podávejte k opečené rybě (nejlepší je mečoun – na obrázku, nebo tuňák) i ke kuřecím prsíčkům.
MRAŽENÍ MOŽNÉ
Omáčku si můžete zamrazit ve vzduchotěsné nádobě. Nejen citronovo-kaparovou, ale i cibulovou, jablečnou a z červeného vína. Vydrží pak dva měsíce. Ohřívejte je v malém rendlíku na nízkém plameni.