Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Omáčka z červeného vína

Rychlá a jednoduchá omáčka k rostbífu nebo grilovaným steakům. Nepodceňujte kvalitu vína, čím lepší bude, tím více vám omáčka bude chutnat.
Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
27 (hlasů)
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Omáčka Francouzská

Ingredience

    Na 250ml
    • 30g másla
    • 1 najemno nasekaná střední cibule
    • 1 prolisovaný stroužek česneku
    • 125ml suchého červeného vína
    • 250ml hovězího vývaru
    • pepř

Příprava jídla

Na středním plameni rozpusťte na pánvi 30 g másla. Vsypte 1 najemno nasekanou střední cibuli. Smažte 3–4 minuty doměkka. Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku, minutu míchejte, aby se rozvoněl. Vlijte 125 ml dobrého (!) suchého červeného vína. Přiveďte k varu. Nechte 3–5 minut probublávat na nízkém až středním plameni, pak vlijte 250 ml hovězího vývaru, přiveďte k varu a nechte 10–12 minut bublat, aby omáčka zhoustla. Opepřete.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Česneková omáčka

Přidat komentář