
Omáčka z červeného vína
Rychlá a jednoduchá omáčka k rostbífu nebo grilovaným steakům. Nepodceňujte kvalitu vína, čím lepší bude, tím více vám omáčka bude chutnat.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Ingredience
-
Na 250ml
- 30g másla
- 1 najemno nasekaná střední cibule
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- 125ml suchého červeného vína
- 250ml hovězího vývaru
- pepř
Příprava jídla
Na středním plameni rozpusťte na pánvi 30 g másla. Vsypte 1 najemno nasekanou střední cibuli. Smažte 3–4 minuty doměkka. Přidejte 1 prolisovaný stroužek česneku, minutu míchejte, aby se rozvoněl. Vlijte 125 ml dobrého (!) suchého červeného vína. Přiveďte k varu. Nechte 3–5 minut probublávat na nízkém až středním plameni, pak vlijte 250 ml hovězího vývaru, přiveďte k varu a nechte 10–12 minut bublat, aby omáčka zhoustla. Opepřete.
Přidat komentář