Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kachna s kaštanovými knedlíky

Pokud můžete, užijte si podzimní plody přímo na zahradě. Sesbírané ořechy uložte do košíků nebo bedýnek, kaštany vyloupejte a čerstvě upečené buchty snězte na zápraží nebo pod stromem. I to je totiž cesta, jak si podzim oblíbit…
Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 2 hodiny
P
Maso Česká

Ingredience

    • 4 kachní prsíčka
    • 2–3 lžíce másla
    • sůl a kmín
    • med na potření
    Na bramborové těsto:
    • 500 g brambor
    • 250 g hrubé mouky
    • vejce + žloutek navíc
    • sůl
    Na kaštanové pyré:
    • 200 g jedlých kaštanů
    • sůl a pepř
    • 2 lžíce koňaku
    • 2 žloutky
    • 2 lžíce amaretta
    • 50 g strouhaného parmazánu

Příprava jídla

Brambory uvařte ve slupce a nechte úplně vychladnout (můžete je uvařit i den předem).

Do kachních prsíček vmasírujte máslo, sůl a kmín, vložte je do pekáčku, pečte 2 hodiny v troubě vyhřáté na 160 °C. Průběžně je potírejte výpekem a posledních 20 minut medem.

Zatímco se kachna peče, připravte kaštanové pyré. Oloupané kaštany uvařte doměkka ve slané a lehce opepřené vodě s koňakem. Nechte vychladnout a pak je najemno umelte. Přidejte žloutky, amaretto, parmazán a zpracujte na tužší pastu.

Brambory oloupejte a nastrouhejte, přisypte k nim mouku, vajíčko i žloutek, osolte a zpracujte na těsto. Vyválejte z něj váleček, odkrajujte dílky a tvarujte středně velké placičky. Doprostřed dávejte po lžíci pyré, zabalte a 10 minut vařte v osolené vodě.
Podávejte s pečenými kachními prsíčky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Přidat komentář