Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohový krém

Naše variace na téma ‚dip‘ – tedy pikantní omáčka k namáčení zeleniny – kombinuje klasiku s netradičním podkladem

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Studená omáčka a dip Česká

Ingredience

    • 200 g lučiny
    • 1 lžíci rozpuštěného másla nebo
    • bílého jogurtu
    • sůl a pepř, nejlépe bílý a čerstvě mletý

    K podávání:

    • karotku, ředkvičky, listy čekanky nebo vnitřní lístky čínského zelí, řapíkatý celer, případně okurku nebo cuketu

     

Příprava jídla

1. Lučinu rozetřete s máslem nebo jogurtem. Směs ochuťte solí a pepřem a ještě jednou pečlivě rozetřete, aby vznikl opravdu hladký krém. Jím pak naplňte cukrářský zdobicí sáček; pokud ho nemáte, nevadí, použijte silnější plastový.

2. Zeleninu pečlivě omyjte a nakrájejte podélně nebo příčně na co nejtenčí plátky. Sáčku s pomazánkou odstřihněte jeden roh, u cukrářského použitejte nástavec se středním otvorem. Hladký krém vytlačujte na zeleninu, asi jako když zdobíte dort. Lze  jej také na zeleninu nanést lžičkou. 
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
doporučuji pikantní pomazánku - do rozdělané lučiny s bílým jogurtem přidat nasekaný česnek a šunku natrhanou na malé kousky - skvělé navršit na toust
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.38

Přidat komentář