Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Guláš bez míchání

Potřebovat budete deset minut - zbytek práce za vás vykoná trouba. Rozdíl mezi touhle expresní rychlovkou od Kristýny Buksové z Kralup nad Vltavou a poctivým, tradičně připravovaným gulášem nepoznáte.
Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
33 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Dušení 1½ až 1¾ hodiny
P
Maso Česká

Ingredience

    • 2 kostky hovězího bujonu
    • 3 lžíce škrobu (solamylu či maizeny)
    • 1 kg hovězího masa (nejlepší je kližka), nakrájeného na kostky
    • 3 větší cibule, nakrájené
    • 5 stroužků česneku, oloupaných
    • 2 lžičky gulášového koření
    • 3 lžičky sladké papriky
    • sůl a pepř
    • 1 chilli paprička (sušená či čerstvá)

Příprava jídla

Předehřejte troubu na 250 stupňů. Kostky bujonu zalijte litrem horké vody, vsypte škrob, důkladně prošlehejte. Všechny suroviny dejte do pekáčku, zapékací misky nebo kastrolu, zalijte vodou s bujonem a škrobem, zakryjte alobalem a dejte do trouby na hodinu a půl až hodinu a tři čtvrtě (nemíchejte ani nedolévejte vodou). Podávejte s chlebem nebo knedlíkem.

Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
To snad nemyslíte vážně! Narvat tam kostky bujónu a ještě gulášové koření. Přece tu chuť musí udělat maso a ne maggi!
Obrazek uzivatele
misto kostky dame domaci vyvar a kureni vlastni dle chuti. Tady je ale podstatny ten zpusob pripravy ktery je jednoduchy a vysledek je vyborny. Jen to chce vzladit s konkretnim hrncem nebo pekackem ve vlastni troube. Aby se to tak akorat vypeklo. Skrobu pak staci tretina nebo vubec.
Obrazek uzivatele
Moc dobrý guláš a téměř bez práce (jen ta spotřeba energie :-) ).. Pochutnal si i náročný a v jídle konzervativní tatínek mého přítele.

Přidat komentář