Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí bramborové chipsy

Až ochutnáte domácí bramborové chipsy, na kupované si už ani nevzpomenete.
Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
74 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení 10 minut
P
Americká

Ingredience

    • 1 kg brambor, varný typ B
    • slunečnicový olej na smažení
    • mořská sůl

Příprava jídla

Syrové brambory oloupejte a na struhadle nakrouhejte na dva milimetry silné plátky a dobře je utěrkou osušte. V hlubokém hrnci nebo pánvi rozpalte olej, a když se z něj začne kouřit, vložte do omastku brambory na drátěné síťce a smažte je 5 minut. Poté je i se síťkou vyndejte a po půl minutě je vložte zpátky, pouze však na tři vteřiny, aby byly krásně křupavé. Posypte solí.

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář