Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbovo-bramborový salát

Skvělý a vydatný salát, který si užijete horký i studený.
Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 2-3
Doba přípravy: Do hodiny
Smažení 10 minut
P
Salát

Ingredience

    • 750 g brambor, varný typ A
    • 500 g čerstvých žampionů
    • 3–4 stroužky česneku
    • mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • 4 lžíce olivového oleje
    • šťáva z půlky citronu
    • 3 řapíky celeru, oloupané
    • 2–3 šalotky, oloupané
    • naložené feferonky podle chuti
    • 1 lžíce červené pasty kari
    • čerstvá petrželka na ozdobu

Příprava jídla

1 Brambory uvařte ve slupce doměkka. Žampiony očistěte, odkrojte jim třeně, hlavičky nakrájejte na proužky a přendejte je do misky. Smíchejte je s prolisovaným česnekem, solí, pepřem, 2 lžícemi olivového oleje a šťávou z citronu.

2 Řapíkatý celer nakrájejte na proužky, šalotku na kolečka, feferonky na menší kousky. Ve woku rozpalte zbylý olej a osmahněte na něm celer a šalotku, po chvilce přidejte houby s marinádou a feferonky, vše prudce opečte.

3 Brambory oloupejte, přepulte a přidejte do pánve, dobře promíchejte, přidejte kari pastu
a minutu opékejte. Dochuťte solí a ozdobte petrželkou.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář