Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gratinované brambory s tymiánem

Příloha, kterou si prostě zamilujete. Smetana dodá bramborám neuvěřitelnou jemnost a krémovitost, tyhle brambory nikdy nezbydou!

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: Pro 8-10 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Pečení 0:50
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 30 g másla
    • 2 stroužky česneku, prolisovaného
    • 1 lžička mořské soli
    • 3,5 kg brambor, varný typ B, oloupaných a nakrájených na tenké plátky
    • 6 větviček tymiánu
    • 250 ml nejtučnější smetany
    • 375 ml kuřecího vývaru

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 200 °C. Máslo, česnek a sůl rozprostřete do zapékací mísy o rozměrech zhruba 9 × 28 centimetrů. Brambory spolu s tymiánem vyskládejte do mísy. Smetanu smíchejte s kuřecím vývarem a lehce zahřejte – ale nevařte, a směs pak přelijte přes brambory. Zapékací mísu dejte na plech na pečení a pečte 50 minut nebo dokud nejsou brambory měkké a povrch nezezlátne. Před servírováním nechte alespoň 5 minut odpočívat.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Lehké gratinované brambory

Brambory, brambory, to jsou boží dary

Přidat komentář