Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nakládaný hermelín

Klasika, se kterou zazáříte na každém večírku i narozeninách. Ostatně, nejlepší dárky jsou stejně ty, které můžete sníst!

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
52 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Uležení aspoň 3 dny
Příprava 0:30
Marináda Česká

Ingredience

    • 4 hermelíny (či jiné sýry s bílou plísní na povrchu)
    • 1–2 sušené chilli papričky
    • špetka soli
    • 8 stroužků česneku
    • 1 červená cibule, nakrájená na kolečka
    • 150 g nakládané kapie, scezené
    • 2 bobkové listy, 2 lžičky černého pepře celého,
    • 1 lžička nového koření, 1 lžička jalovčinek
    • 4 nakládané feferony
    • slunečnicový olej

Příprava jídla

1 Sýry podélně překrojte napůl. Utřete 4 stroužky česneku, sůl a chilli papričky. Pastou pomažte řezné plochy poloviny hermelínů a přiklopte druhými polovinami.

2 Zbylý česnek nakrájejte na plátky a spolu s cibulí, sýry a ostatními ingrediencemi střídavě vrstvěte do sklenice příhodné velikosti.

3 Zalijte olejem tak, aby bylo vše potopené, a uzavřete. Nechte uležet asi 3 dny při pokojové teplotě nebo aspoň 5 dní v chladničce.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář