Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablečná buchta (bezlepková)

Skvělý moučník plný zdravých přísad.

Vydání: 2008/10
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 35-40 minut
PT40M
Pečení 0:40
Koláč Česká

Ingredience

    • 50 g zlatého lněného semínka, mletého
    • ½ lžičky pravé vanilky
    • 2 lžičky mleté skořice + špetka soli
    • 500 ml jablečného biomoštu
    • 100 g pohankové biomouky
    • 100 g kukuřičné biomouky hladké
    • 100 g rýžové biomouky (nikoli celozrnné, prodává Country Life)
    • 4 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů (bioprodejny nebo dm drogerie)
    • 100 g biorozinek
    • 300 g jablek, oloupaných, bez jádřinců nakrájených na menší kostky
    • 100 ml javorového či rýžového sirupu
    • 100 ml biooleje (sezamového nebo slunečnicového)

Příprava jídla

1 Mleté lněné semínko povařte s moštem, kořením a špetkou soli 3–5 minut, vlijte do mísy a nechte zchladnout.

2 Mezitím v míse smíchejte všechny suché ingredience.

3 Ke lněnému semínku s moštem přilijte sirup a olej a prošlehejte ručním šlehačem. Vlijte do mísy se suchými surovinami, přidejte jablka a promíchejte. Těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech a pečte cca 35–40 minut v troubě vyhřáté na 180 ºC. Vynikající je s teplým pyré z povařených rozmixovaných a ochucených jablek.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Biomenu na září

Biomenu na září

20 koláčů s jablky, které si zamilujete

30 podzimních jablečných sladkostí

reklama

Přidat komentář