Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karlovarské knedlíky

Knedlíky, k nedělnímu obědu jako stvořené. Touto přílohou ohromíte i tchyni.
Vydání: 2008/11
Autor:
Hodnocení:
25 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření 45 minut
P
Česká

Ingredience

    • 70 g másla
    • sůl
    • 6 žloutků
    • 6 bílků
    • ½ l mléka
    • 550 g hrubé mouky
    • 4 housky
    • 40 g másla

Příprava jídla

70 g másla a 1 lžičku soli utřete do pěny, postupně vetřete 6 žloutků, pak pomalu po lžících přilijte ½ l mléka a 550 g hrubé mouky. Do vzniklého těsta vmíchejte kostičky ze 4 housek opečené na 20 g másla a tuhý sníh ze 6 bílků. Na dvě čisté utěrky či na látkové ubrousky potřené 20 g másla rozdělte těsto, zavažte vždy na obou stranách nadvakrát asi na palec od sebe. Vložte do vroucí osolené vody, vařte 15 minut, pak odstraňte provázky blíže k těstu a ještě 30 minut dovařte. Uvařený knedlík vyjměte z ubrousku a hned nakrájejte nití. Jezte k jemnému masu nebo omáčce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu s hovězím

Jemný ořechový knedlík s pastinákem

Knedlíky z brambor a rohlíků

Přidat komentář