Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tyrolský eintopf

Tradiční pokrm horalů.  Sytá pochoutka z jednoho hrnce.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 1 hodina 20 minut
P
Polévka Francouzská

Ingredience

    • 500 g vepřové krkovice
    • 500 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), očištěné
    • 3 cibule, nakrájené na osminky
    • 6 stroužků česneku, drcených
    • sůl a pepř
    • 8 bobkových listů
    • 1 litr masového vývaru
    • 3 brambory, oloupané

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Maso a kořenovou zeleninu nakrájejte na stejně velké kousky, o velikosti zhruba 4 × 4 cm. Vložte je do hrnce, který můžete strčit do trouby (pokud máte jen hrnce s umělohmotnými uchy, použijte hlubší pekáč), přidejte česnek, cibuli, bobkové listy, vydatně osolte, opepřete a promíchejte.

2 Zalijte vývarem nebo vodou, přiklopte poklicí a vložte na hodinu do trouby.

3 Mezitím uvařte v osolené vodě doměkka brambory. Po hodině pečení zkontrolujte, zda se eintopf nepřipaluje, podle potřeby dolijte vývarem či vodou a ještě dvacet minut pod pokličkou pečte. Na závěr přidejte brambory a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář