Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Prezidentské šátečky

Šátečky s voňavou náplní

Vydání: 2005/6
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: cc 30 koláčků
Doba přípravy: Do hodiny
Odpočívání: 15 minut
PT15M
Pečení 0:15
Koláč Česká

Ingredience

    • 250 g másla
    • 250 g polohrubé mouky
    • 250 g tvarohu (nejlépe tzv. tvaroh na pečení, není tak mokrý)
    • hustou, nejlépe domácí zavařeninu
    • žloutek a trochu mléka na potření
    • moučkový cukr na posypání

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Máslo, mouku a tvaroh prohněťte v těsto.

2. Po čtvrt hodině vyválejte, nakrájejte na čtverce cca 5 x 5 cm, každý naplňte lžičkou zavařeniny, spojte okraje a potřete žloutkem s mlékem. Pečte asi čtvrt hodiny.

 

Nahlásit chybu v receptu
reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Několikrát jsem již tento recept vyzkoušela a nemá chybu. Šátečky jsou vynikající.
Obrazek uzivatele
Šátečky se u nás osvědčily, úžasné s rybízovou nebo malinovou domácí zavařeninou. Nikdy nezpůsobily žádnou zradu, používám obyč tvaroh ve vaničce. Výbornééé!
Obrazek uzivatele
Jsou naprosto úžasné. Až je budete dělat, nelekněte se, že těsto je strašně lepivé. Po pár hodinách v lednici se dá tvarovat dobře /doporučuju postupně uříznout 1/4 a zbytek nechat v lednici, aby zůstalo studené/. Výborná náplň je borůvkový džem.
Obrazek uzivatele
tak tohle je první dílo v kuchyni , které jsem vzdala, před chvíli jsem po marném boji s těstem, které připomínalo kanagon a nalepilo se mi úplně na vše, mrskla vzteky vše do koše :-( zkoušelo jsme těsto válet mezi foliemi, prostě to nešlo, lepilo se to jako lepidlo a vytvarovat, natož někam přenést, to nešlo vůbec..nevím, co jsme udělala špatně, asi jsme ho měla nechat odpočinout déle, jak radí Pavla, ale řídíla jsem se receptem...jsme zklamaná, dobrotu nemám, zato zapatlanou kuchyni a vyhozené suroviny...
Obrazek uzivatele
Možná to bude tvarohem, na pečení je nejlepší úplně obyčejný "sociální" tvaroh v ulepeném obalu, takový ten tvrdý měkký. Bohužel jsem ho zatím potkala jen v Penny, i když jsem ho teda v obchodech spediálně nehledala.
Obrazek uzivatele
Pokud jsi to ještě nevzdala definitivně a nemáš trpělivost nechávat těsto do druhého dne chladit, tak jednoduše přisypej trochu hladké mouky a propracuj rukama. přidávej postupně, dokud těsto nebude hladké a připomínající plastelínu...pak půjde vše jako po másle:)
Obrazek uzivatele
šátečky se u nás sní ještě horké, jsou absolutně úžasné a jednoduché. Je pravda,že se musí použít tvaroh ve stříbře a těsto nechat odležet v lednici, ale výsledek je mňamózní : )
Obrazek uzivatele
šátečky se u nás sní ještě horké, jsou absolutně úžasné a jednoduché. Je pravda,že se musí použít tvaroh ve stříbře a těsto nechat odležet v lednici, ale výsledek je mňamózní : )
Obrazek uzivatele
Mám vyzkoušené - jen místo polohrubé mouky dávám hladkou a celé vajíčko - a vůbec nelepí :-) A peču obvykle ze dvou dávek najednou, pro velký úspěch
Obrazek uzivatele
Šátečky dělám už dlouho, recept mám po babičce. Mouku dávám hladkou, tvaroh ve stříbře a Heru a těsto se vůbec nelepí, nemusí se nechávat ani odležet. Peču na pečícím papíře, vajíčkem je nepotírám a ještě teplé je obaluju v moučkovém cukru.
Obrazek uzivatele
Teda řeknu vám, trošku jste mě polekaly, v ledničce jsem měla jen tvaroh ve vaničce a tak jsem váhala, zda se do neznámého receptu, mám vůbec pouštět. Ale povedlo se. Dělala jsem šátečky ze dvou dávek a tak to tvoření chvilku trvalo, ale nic se nelepilo a hlavně ta dobrota stojí za to!
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/05, str.16
Obrazek uzivatele
recept je to úžasný. chuťově naprosto vynikající. Nepoužívám Heru na pečení ale klasické máslo. Což chuť ještě vylepší. Těsto se mi bohužel také lepilo, a doslova při tvarování rukama - "tálo". ale co mě mrzelo nejvíce - úhledné šátečky se po nakladení na horký plech a během pečení jaksi roztečou a "rozpliznou" a plavou v másle. Ztratí tímto bohužel na kráse. Máte podobný problém? nebo s použitím klasického tuku na pečení, který ale nedosahuje takových chuťových kvalit, bych se problému mohla vyvarovat? děkuji
Obrazek uzivatele
Mě se stalo to samé, během pečení se všechny šátečky roztekly, takže výsledek hrůza.
Obrazek uzivatele
Příště je udělěj silnější! Taky se mi to stalo...
Obrazek uzivatele
Holky nevim co jste delaly ale ja jsem pouzila taky maslo a pridala jsem jeden zloutek k testu a nic podobneho se mi nestalo.
Obrazek uzivatele
Já peču tyto šátečky léta a vždy mají velký úspěch. Těsto dávám odpočinout do lednice aspoň na hodinu, ale nejlépe přes noc. Plním je švestkovými povidly. Spolu s tvarohovým těstem je to úžasná chuťová kombinace.
Obrazek uzivatele
Pomalu se nám blíží Vánoce tak jsem chtěla něco předčastně vyzkoušet.. Šátečky mi vůbec nelepili protože když jsem s nimi začala pracovat posypala jsem je ještě moukou a bylo to v poho. První varka celá popraskala a zavařenina mi vytekla.. =o( tak ty druhý šátečky jsem udělala silnější a bylo to supr!!! Vypadali pěkně a navíc bylo to sladké Vánoční pohlazení...
Obrazek uzivatele
tento receptík mě zaujal a jelikož moje malé zlatíčko spinká po obídku zkusila jsem a mohu vřele doporučit supr mňamka
Obrazek uzivatele
O víkendu jsem vyzkoušela tento recept, chuť vynikající, s těstem se pracuje super, ale všechna marmeláda mi vytekla, Co dělám špatně? Jen pro vylepšení chuti jsem obalovala v moučkovém cukru se skořicí a vanilkovým cukrem.
Obrazek uzivatele
Vsem tyhle satecky vrele doporucuji, jsou rychle a fakt dobre. Davala jsem do nich domaci jablecno-hruskovou marmeladu a povidla. Chce to poradne je pritlacit, aby napln nevytekla.
Obrazek uzivatele
tento recept znam uz dlouho, ale nedavam tvaroh, ale jen povidla. Po vyndani z trouby obalit v moucce a je to.. Kdyz jsem delala poprve, tak se po nich zaprasilo, ze priste jsem delala rovnou z dvojite davky a stejne to bylo rychle pryc... :-)
Obrazek uzivatele
Těsto se mi podařilo vždy, držím se receptu - tvaroh z papíru, máslo... Nejlepší jsou čerstvě upečené, ještě teplé. Druhý den je rozpékám /většinou není už co/. Místo marmelády dávám tvarohovou náplň. Proti otevření šátečků dopoučuji potřít okraje před přitisknutím vodou a přimáčknout třeba vidličkou.
Obrazek uzivatele
Dělaly se dobře. Marmeládu je nutno dávat tužší. S marmeládou mi to až tak nechutnalo-višňová. Ale zkusím ještě s tvarohem či povidly.

Přidat komentář