Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nízkotučné tiramisu

Oblíbený dezert. Tentokrát ale v odlehčené variantě. Dopřát si tak mohou i ti, co dbají o linii.

Vydání: 2009/3
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Chlazení aspoň 2 hodiny
PT20M
Příprava 0:20
Dort Italská

Ingredience

    • 180 g piškotového korpusu (domácího nebo kupovaného)
    • 1 lžíce instantní kávy
    • 2 lžíce kávového likéru
    • 500 g ricotty (viz něco navíc)
    • 200 ml bílého jogurtu
    • 2 lžíce třtinového cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • kakao holandského typu na posypání

Příprava jídla

1 Dortový korpus nakrájejte na plátky široké asi tři centimetry a polovinu jich narovnejte do čtverhranné nádoby o velikosti přibližně 18 × 18 cm (a objemu minimálně 800 ml).

2 V hrnku smíchejte kávu, 2 lžíce horké vody a kávový likér. Polovinou pokapejte připravený piškot v míse.

3 Smíchejte ricottu, jogurt, cukr a vanilkový extrakt a polovinou vzniklého krému potřete piškotový základ. Navrch naklaďte zbývající piškotové hranolky, postříkejte je kávou s likérem a potřete zbytkem jogurtu a ricotty.

4 Obrácenou stranou lžíce uhlaďte tiramisu a dejte ho aspoň na dvě hodiny chladit, nejlépe však přes noc.

5 Tiramisu těsně před podáváním zasypte kakaem - nejlépe to jde přes jemné sítko.

NĚCO NAVÍC: Ricotta je čerstvý syrovátkový sýr se zanedbatelným procentem tuku. Když ricottou nahradíte tučné mascarpone, ze kterého se tiramisu tradičně připravuje, získáte nízkokalorický dezert. Zůstane přitom stejně dobrý! Někde na půli cesty mezi mascarpone a ricottou stojí naše lučina, pokud ale chcete zůstat u nízkého obsahu tuku, podívejte se po Lučině Linie.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Ať se na mě nikdo nezlobí, ale to už na tu linii můžeme jíst i tvarohový buchty... pořád je tam spoustu sacharidů... tak si dejte, ale uklidňovat se tím, že sním o 10g méně tuku... to si radši dám menší kousek pravého tiramisu a pak se třeba půjdu proběhnout..!!! Tohle je vlastně nepečený tvarohový dort... a to kakao navrch se dává hned. Že je tiramisu připraveno k jídlu se pozná tak, že je to kakao navrch provlhlé.

Přidat komentář