Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Česnekovo-šafránová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1780 kcal
Bílkoviny 40 g
Sacharidy 178 g
Tuky 92 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výrazná chuť česneku, sherry, na zjemnění smetana a jako třešnička na dortu špetka šafránu. 

Suroviny

šafrán špetka
česnek 15 stroužků
řapíkatý celer 2
stonky
vývar 1 l
sůl
pepř
čerstvě mletý
rýže 3 PL

Postup

1

Zalijte špetku šafránu 2 lžícemi vroucí vody a nechte odstát.

2

Pokrájejte 15 stroužků česneku, 1 cibuli, 2 řapíky celeru a v hrnci na 3 lžících másla zvolna opékejte 10–15 minut.

3

Zvyšte plamen, přilijte 2 lžíce sherry, 1 l vývaru, šafrán i s nálevem, osolte, opepřete, přidejte 1 bobkový list, 3 lžíce rýže a vařte 15 minut, až bude rýže měkká. Nakonec zjemněte 150 ml smetany ke šlehání a dotáhněte kapkou citronové šťávy. Podávejte s krutony.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč